Melyik növényi tejet válasszam?
Segítünk megtalálni a neked megfelelőt
A vegán étrendre való áttéréshez az egyik lépés a tej lecserélése növényi tejre. Ebben a cikkben a tejet helyettesítő növényi alternatívákról  olvashatsz, mert segíteni szeretnék abban,hogy megtaláld a neked megfelelőt. Szerencsére rengeteg féle variáció létezik, tehát ha az egyik nem válik be ne aggódj, biztosan meg fogod találni azt ami neked is ízlik. A legismertebb növényi tejek a mandula, rizs, zab, szója és kókuszból készült alternatívák, de ezeken kívül még számtalan létezik.

A szójatej akkor megfelelő lehet számodra ha magas protein tartalmú étrenden vagy, mert a szója rendkívül gazdag fehérjében, de sajnos sok ember allergiás rá. Nekem nem ízlik annyira, de zabkásákba tökéletes.

A rizstej nekem  a kedvencem,mert a benne lévő cukrok miatt van egy édes íze, szóval ha szereted az édes dolgokat akkor ez a nyerő számodra. Gazdag  B6-vitaminban, magnéziumban, vasban és rézben. Alacsony zsírtartalmú és nem tartalmaz koleszterint.

 A zabtej is gazdag fehérjékben, magas a rosttartalma, de természetes cukortartalma sem alacsony. Sajnos a zab tartalmaz glutént így a gluténérzékenyek nem fogyaszthatják, de lehet gluténmentes zabtejet is kapni.

A mandulatej alacsony kalória, zsírtartalma magasabb a többinél. Nagyon egészséges, mert remek omega-3 zsírsav forrás, ami jó hatással van a szívre. Az íze édeskés, de nem annyira, mint a rizstejnek, úgyhogy ha a rizstej számodra túl édes akkor ez a megfelelő választás.

A kókusztej az egyik legjobb laurinsav forrás, ez jótékonyan hat a koleszterinszintre, fontos ásványi anyagokat is tartalmaz. Íze enyhén kókuszos.

64f7ec85-f452-47ad-a8dd-c2ffb3de57f4.jpeg

Véleményem szerint ne csak egy fajta növényi tejet fogyasszunk, hanem változatosan használjuk ezeket is. A márkák közül is próbáljunk ki lehetőség szerint minél többet, mert nem ugyanazt tartalmazzák a különböző márkák termékei, és valamelyik hozzáadott cukrot is tartalmaz. A vegán tejek rostban és vitaminokban gazdagok,és természetes módon tejfehérjementesek, laktózmentesek így az erre érzékenyeknek is ajánlott ezeknek a fogyasztása. Fontos, hogy B12 –vitamint nem tartalmaznak általában, de ismerek néhány márkát ami hozzáadja termékeihez ezt és a D-vitamint is!

 Instagram: @pdavid0316

A bejegyzés trackback címe:

https://veganinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr7514152177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Vegáninfó hírek, receptek, érdekességek

Friss topikok

süti beállítások módosítása