Tévhitek a vegánokról

Amikor valaki először találkozik a vegán életmóddal rengeteg téves információval találkozik. De vajon tényleg nincsen a növényekben fehérje és a vegánok tényleg csak salátát esznek? Ezekre a kérdésekre is megtaláljátok a választ a mai cikkünkben.

1. A vegánok fehérjehiányosak
Szerintem az egyik legnagyobb tévhit a vegánokról az, hogy nem tudnak elég fehérjét bevinni a szervezetükbe a növényekkel. Nem tudom, hogy ez honnan jött, de rengeteg növényi fehérje létezik, ráadásul ezek sokkal egészségesebbek az állati fehérjéknél. Növényi fehérjeforrás például a szója, a lencse, a borsó, a csicseriborsó és még rengeteg más növényi étel van, aminek magas a fehérjetartalma. Ezzel kapcsolatosan ajánlom nektek Varga Balázsnak a Fehérjemítosz című könyvét, ahol részletesebben olvashattok erről.

53d543a6-92f9-4179-831b-4ec04644d9ea.jpeg

2. A vegánok csak salátát esznek
Amikor valaki meghallja, hogy nem eszel semmilyen állati eredetű ételt egyből arra gondol, hogy biztosan csak salátát eszel. Ez közel sincs így, hiszen a vegánság nem arról szól, hogy megvonjuk magunktól a finom ételeket, hanem az állatok kizsákmányolását nem támogatjuk. Annélkül is lehet finomakat enni, hogy az adott ételbe nem teszünk tejet, tojást, húst. Ugyanúgy eszünk mi is palacsintát, sütiket, pizzát, burgert csak kicseréljük az állati eredetű alapanyagokat növényi alternatívára.

eb9fa635-a700-4939-9ac9-232189599959.jpeg

3. A vegánságot csak egészségesen lehet csinálni
Szerintem ezt is érdemes megemlíteni, ha tévhitekről beszélünk, mer sajnos sokan hiszik azt, hogy a vegánságot bárhogyan csinálják az egészséges. Ez egyáltalán nem így van, hiszen rengeteg olyan vegán étel van, ami nagyon messze van az egészségestől ilyen például az oreo, ami vegán viszont tele van cukorral és még csomó más adalékanyaggal. Persze rengeteg módja van annak, hogy egészségesen csináljuk a vegánságot, de ezt is lehet rosszul csinálni, ha mondjuk minden étkezésünk valami vegán junk food.

Írta: Kiss Fruzsina

Instagram: @fruzsvegan

 

A bejegyzés trackback címe:

https://veganinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr8714162001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Vegáninfó hírek, receptek, érdekességek

Friss topikok

süti beállítások módosítása